Belföld

Akár 25 fok is lehet a héten

tulipán, tavasz (tulipán, )
tulipán, tavasz (tulipán, )

Hétvégén érkezik a hidegfront: szombattól átmenetileg visszaeshet a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma sok napsütés, többnyire kevés gomolyfelhő várható. Csapadék nem lesz. Helyenként megélénkül a keleti, északkeleti szél. A hőmérséklet délután általában 16, 19, késő este 7, 12 fok között valószínű.

Kedden napos idő várható, délután nyugaton és északon növekedhet meg kissé a felhőzet, és estefelé a nyugati határnál mutatóban zápor is lehet. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0, +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17, 21 fok között alakul.

Szerdán is napos időre számíthatunk, de helyenként erősebb felhőképződés várható, és főként nyugaton egy-egy zápor, zivatar előfordulhat. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 3, 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18, 22 fok között alakul.

Csütörtökön derült, napos, csapadékmentes idő várható. A déli, délnyugati szél gyenge vagy mérsékelt lesz. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 4, 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20, 24 fok között alakul.

Pénteken napos idő valószínű, de északon délutántól növekszik a felhőzet, és északnyugaton már zápor, zivatar is kialakulhat. A déli, délnyugati szél jobbára mérsékelt marad. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 5, 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21, 26 fok között alakul.

Szombaton erősen felhős időre van kilátás több helyen esővel, záporral, főleg keleten zivatar is előfordulhat. Az északnyugati, északi szél erős, helyenként viharos lesz. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 8, 13 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet északnyugaton 13, délkeleten 19 fok körül alakul.

Vasárnap a változóan felhős égből több helyen számíthatunk esőre, záporra, néhol zivatar is előfordulhat. Az északi szelet gyakran erős széllökések kísérik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 2, 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10, 15 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik