Belföld

Vizes munkák Szegeden

Aknafedlapcsere, víztisztítás – néhány vízműves munka, amely kellemetlen, de értünk csinálják.

Balesetveszélyes aknafedlap cseréjét végzi hétfőtől a Szegedi Vízmű Zrt. a Kisstadion előtt, a Derkovits fasor elején – értesítette közleményben a Szeged24-et a vízszolgáltató cég.

A munkálatok várhatóan április 22-ig tartanak. Ezalatt le kell zárni a Derkovits fasornak a Temesvári krt. – Közép fasor közötti útszakaszát.

Emiatt a Temesvári krt.-ról Szőreg felé haladva nem lehet majd balra, valamint Szőregről a belváros felé haladva nem lehet majd jobbra bekanyarodni a Derkovits fasorra az útlezárás miatt. A Székely sor felől pedig nem lehet egyenesen behajtani a Derkovits fasorra.

A Tisza Volán 60-as buszjárata a munkálatok ideje alatt terelő útvonalon közlekedik.

Emellett a Szegedi Vízmű Zrt. ivóvízhálózat tisztítási munkákat végez ugyancsak hétfő és és április 18-a között 22:00 – 05:00-ig a Belváros és Újszeged területén.

A tisztítási munkálatok időtartama alatt átmeneti nyomáscsökkenésre és vízhiányra kell felkészülni. A tisztítás miatt a víz zavarossá válhat – olvasható a cég közleményében.

Ugyanakkor a víz ülepítés után fogyasztásra alkalmas, azonban a vállalat azt javasolja, hogy a munkálatok megkezdése előtt (este 22:00 óráig) gondoskodjunk szükségleteinkek megfelelően ivóvízről. A vezetékhálózat tisztításának befejezését követően rövid időn belül visszaáll a korábbiakban megszokott, kiegyensúlyozott vízellátás és vízminőség.

A vízművek azt is kéri, hogy a polgárok és az érintett területek intézményi és ipari fogyasztóit az előbb említett időszakban fordítsanak fokozott figyelmet a vízfelhasználással üzemelő háztartási gépek, műszaki eszközök üzemeltetésére.

A cég előre köszöni mindenki türelmét és megértését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik