Belföld

Műfüves focipályát adtak át a Bercsényi ligetben

Hasonló pályát avattak korábban Ménfőcsanakon és Győrszentivánon is. A beruházások értéke összesen 122 millió forint

Pénteken Borkai Zsolt polgármester adta át a Bercsényi ligeti műfüves focipályát, amely már a harmadik a városban, de az MLSZ pályázata révén a közeljövőben négy további kispálya is épülhet.

A Bercsényi ligeti már a harmadik 20-szor 40 méteres műfüves sportpálya, amely a pályázati konstrukció keretében megvalósult városunkban. Korábban hasonló pályát avattak Győr-Ménfőcsanakon és Győrszentivánon is.

A város a versenysport mellett a szabadidősportot is kiemelten kezeli. Hozzátette, a sport-infrastrukturális fejlesztések alternatívát kínálnak a fiataloknak a szabadidő hasznos és egészséges eltöltéséhez, hozzájárulnak a mindennapos testneveléshez, és a versenysport tömegbázisának megalapozásához is – mondta Borkai Zsolt polgármester az átadáson.

A terület önkormányzati képviselői, Fekete Dávid és Szeles Szabolcs vette át a beruházást, és adta tovább a lakosságnak. Fekete Dávid elmondta, a városrészbe jól illeszkedik a sportos beruházás. A fiataloktól azt kérte, használják rendeltetésszerűen, és vigyázzunk rá közösen.

Az MLSZ részéről Mészöly Kálmán válogatott labdarúgó és többszörös szövetségi kapitány elsősorban a fiatalokhoz szólt. Azt kérte tőlük, élvezzék a játékot, és sportoljanak rendszeresen. Hozzátette, a terület rehabilitációja elkezdődött, és jelzés értékű, hogy a focipálya, a mozgás otthona már el is készült.

A tervek szerint műfüves focipálya épülne a Belvárosban, Győr-Szabadhegyen, Marcalvárosban, valamint Révfaluban.

Forrás: Győr.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik