Belföld

Meghalt Szalai Annamária

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Médiatanács elnöke 51 éves volt.

Hosszú betegség után elhunyt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a médiatanács elnöke – adta hírül az NMHH. Szalai Annamária már egy éve nyíltan beszélt arról, hogy rákos. Azt mondta, az élet egyik próbatételének fogja fel állapotát, és nincs betegségtudata.

Szalai Annamária a szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán szerzett tanítói oklevelet 1982-ben. Tanulmányait 1990-ben az ELTE BTK-n folytatta népművelői szakon, majd a Pénzügyi és Számviteli Főiskola pénzügyi szakán, 1998-ban szakközgazda diplomát szerzett.


Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

1982-tól 1984-ig Zalaegerszegen tanított az Ady Endre Általános iskolában, majd 1984–1985 között a Zalai Hírlapnál újságíróként tevékenykedett. 1985 és 1997 között a Zala Megyei Moziüzemi Vállalatnál dolgozott, majd annak jogutódjánál filmforgalmazó, filmiroda-vezető volt. 1996-tól a Magyar Mozgókép Közalapítvány szakkollégiumi elnöke volt, majd 1997-től a Zala Art Alapítvány kuratóriumi tagja. 1997 és 2002 között a zalaegerszegi Városi Hangverseny és Kiállítóterem igazgatója. 1998-tól számítjuk politikai pályafutását, ekkor lett országgyűlési képviselő, ezt a tisztséget 2004-ig töltötte be. 2002-től a Kodolányi János Főiskola kommunikáció tanszékén óraadó tanárként, 2003-tól adjunktusként dolgozott.

 

A Kormány is kondoleált

A Kormány mély megrendüléssel értesült Szalai Annamária haláláról és együttérzését fejezi ki családjának. Türelemmel és méltósággal viselte hosszan tartó, súlyos betegségét. Munkáját az utolsó pillanatig kifogástalan szakmai színvonalon látta el. Magyarország Kormánya köszöni áldozatos munkáját, amelyet tanárként, országgyűlési képviselőként, ORTT-tagként és a Médiatanács elnökeként végzett. Szalai Annamária élete mindvégig a magyar emberek szolgálatában telt. Halálával fájó veszteség érte Magyarországot.  Isten nyugosztalja!

 

2004-ben és 2008. március 31-én az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) tagjává választotta. 2010. augusztus 11-én Orbán Viktor miniszterelnök kinevezése alapján Szalai Annamária a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke lett, megbízatása 9 évre szól.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik