Belföld

A város kitüntetéseit is megszavazta a szegedi közgyűlés

A város díszpolgára Dr. Baradnay Gyula sebészprofesszor lett, rajta kívül még kilencen kaptak elisméreseket, és a közgyűlés gratulált a város államilag kitüntetteinek is.

A pénteki közgyűlés zártkörű szavazásának eredményeképp a városatyák Dr. Baradnay Gyula sebészprofesszort, címzetes egyetemi tanárt – aki évekig főorvos volt a II. kórházban – választották Szeged díszpolgárának.

A Pro Urbe díjat Fekete Gizi színésznő és Tóth Sándor szobrászművész kapta.

Szegedért Emlékéremben részesült Hajdú Géza népművelő, romológus, a dorozsmai művelődési ház vezetője, Dr. Pajor László urológus professzor, Lednitzky András az orvoskar dékáni hivatalának vezetője, Izrael tiszteletbeli konzulja, a szegedi Zsidó Hitközség egyik vezetője, Kiss Tamás, a MEFESZ alapítója és Simon Miklós festőművész.

Szeged Nemzetközi Kapcsolataiért elismerést kapott a szegedi testvérváros Turkuból Lasse Hallamurto stratégiai tanácsnok és Dr Falkay György gyógyszerész professzor.

Emellett többek közt egy pohár pezsgővel köszöntötték a képviselők azokat a szegedieket, akik nemrég magas rangú állami kitüntetésekben részesültek, többek közt Dr. Trogmayer Ottó régészprofesszort, a Móra Ferenc Múzeum korábbi igazgatóját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik