Belföld

Meghalt Ózd alpolgármestere

gyertya(960x640)(2).jpg (gyertya, )
gyertya(960x640)(2).jpg (gyertya, )

Április 10-én, a késő esti órákban rövid, súlyos betegség következtében elhunyt Fazekas Zoltán, Ózd alpolgármestere - adja hírül a boon.hu.

Fazekas Zoltán 1958-ban született Ózdon. Tanulmányait a Petőfi Sándor Általános Iskolában kezdte, majd a Bródy Imre Szakközépiskolában érettségizett. Kohászati ösztöndíjasként a Kandó Kálmán Főiskola Számítástechnikai Intézetében főiskolai oklevelet szerzett, amit később számítógép-üzemeltető szakmérnöki másoddiplomával egészített ki.

Ezután az Ózdi Kohászati Üzemek Számítóközpontjában dolgozott tíz esztendőn keresztül. 1991-es megalakulása óta az Észak-magyarországi Regionális Képző Központban felnőttképzéssel foglalkozott. Az Ózdi Fidesz Szervezet alapítójának számított, az elmúlt időszakban pedig helyi szinten elnökként vezette a pártot. 1998 óta vett részt az ózdi önkormányzat munkájában, 2000-2002 között társadalmi alpolgármesterként dolgozott, majd a Közrendvédelmi Bizottság elnöke volt.


Fürjes Pál polgármester, tőle balra Fazekas Zoltán
Fotó: Neményi Márton

A jelenleg folyó választási ciklusban fontos láncszeme volt az ózdi városvezetésnek, hiszen egészen a betegségéig egyedüli alpolgármesterként irányította az észak-borsodi várost. Két gyermek édesapja volt – írja a boon.hu.

Élj meg havi tizennyolcezerből!

Az FN24 tavaly novemberben készített egy riportor Ózdról. Fazekas alpolgármester is szerepelt benne. Itt olvashatja el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik