belvíz (belvíz, )
Belföld

Kismértékben nőtt a belvizes terület az Alsó-Tisza-vidékén

24.hu
24.hu

2013. 04. 09. 10:41

Kismértékben, 41 ezer hektárra emelkedett az elmúlt 24 órában a belvíz borította terület nagysága az Alsó-Tisza-vidékén.

Kozák Péter védelemvezető közölte, az igazgatóság két belvízvédelmi szakaszán harmad-, négy szakaszán másod-, két belvízvédelmi szakaszán pedig elsőfokú készültség mellett folyik a védekezés. A harminc üzemelő szivattyútelepe közül 26 másod-, illetve harmadfokú készültség mellett 24 órás üzemben működik, a berendezések szombaton 4,7 millió köbméter vizet emeltek át a befogadókba.

A belvízi védekezésben az igazgatóság több mint négyszáz munkatársa vett részt.

A Szeged és Környéke Vízgazdálkodási Társulatnál harmadfokú készültség mellett folyik a védekezés, a többi társulatnál első- és másodfokú készültség van. Kömpöcön, Kunszentmártonban, Mindszenten, Székkutason és Újszentivánon másodfokú, öt településen pedig elsőfokú készültség mellett védekeznek a belvíz ellen – tudatta a szakember.

Az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területén 216,792 kilométeren – a Tiszán és a Maros torkolati szakaszán – első-, 22,813 kilométeren – a Hármas-Körös alsó szakaszán –, 21,1 kilométeren – a folyó öcsöd-kunszentmártoni térségében – harmadfokú árvízvédelmi készültség van. Az igazgatóság csaknem kétszáz emberrel vesz részt az árvízvédekezésben, figyelő szolgálatot látnak el, és végrehajtják az árvízi jelenségek által indokolt feladatokat.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.