Belföld

Eláraszthatják hazánkat az oroszok

Moszkvaiak tízezrei vennének magyar letelepedési engedélyt, ha jól tálalnák nekik a lehetőséget – mondja az orosz miniszterelnök modernizációs tanácsadója az Alapblognak adott interjúban.

Vladiszlav Inozemcev, a nagy nyugati lapokban gyakran publikáló neves kutató, egy moszkvai közgazdasági intézet igazgatója az Alapblognak adott interjúban elmondta: ha a magyarok ügyesen propagálják eurókötvényért letelepedést ígérő tervüket, akkor csak Moszkvában tízezrek adják el azonnal lakásukat, és vesznek a kapott pénz feléért lakást, házat Budapesten vagy a Balatonnál. Az orosz fővárosban egy közepes színvonalú ingatlan 350-400 ezer eurót ér, a parlamenti képviselők havi 6-7 ezer dollárt keresnek tisztán. Ilyen pénzekhez képest szinte nevetséges összeg a 250 ezer euró az állandó letelepedési engedély fejében – fogalmazott az orosz tanácsadó.

Hozzátette: mivel ez egy legális lehetőség, nem ütközne a ciprusi botrány utáni szigorítással sem. Putyin rendelete ugyanis csak azt írja elő, hogy az eltitkolt külföldi vagyonaikat fedjék fel az orosz politikusok.

A teljes interjút itt találja.

A magyar parlament decemberben fogadta el az állampolgárság megvásárlását lehetővé tevő törvényt.  Hazánkon kívül körülbelül 20 országban működik hasonló rendszer.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik