Belföld

Készültségben a Katolikus Karitász

A Katolikus Karitász egyházmegyei szervezetei állandó árvizi készültségben várják a riasztást.Az országos központ katasztrófa különítménye és az önkéntesek szükség esetén azonnal a megadott helyszínre indulnak, hogy segítsék a mentési munkálatokat.

A hosszú tél alatt esett óriási mennyiségű csapadék komoly gondot jelent országszerte. Az elmúlt napokban többek között Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok, Zala és Vas megyékben rendeltek el árvízi készültséget.

A Karitász egyházmegyei szervezetei állandó készültségben várják a riasztást. Országos központunk katasztrófa különítménye és önkénteseink szükség esetén azonnal a megadott helyszínre indulnak, hogy segítsék a mentési munkálatokat.

Raktárainkban nagy mennyiségben áll készenlétben több száz matrac és ágynemű, hogy az esetleges kitelepítések áldozatait azonnal el tudjuk helyezni éjszakára. Emellett tartós élelmiszert, ivóvizet és melegruha-csomagokat, valamint a mentéshez szükséges eszközöket is viszünk majd az árvíz sújtotta területekre.

A Karitasz kéri, aki teheti támogassa munkájukat a 1356-os adományvonal hívásával! Hívásonként 500,- forinttal segíti ár- és belvízi munkánkat!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik