Belföld

Inkább foglaljunk időpontot a NAV-nál

Az adóhatóság a sorban állás elkerülése érdekében az előzetes időpontkérést javasolja az ügyfeleknek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 22 központi ügyfélszolgálatán.

A hivatal az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleménye szerint tavaly több mint két és félmillió ember intézte adóügyeit a hivatal ügyfélszolgálatain.

Tájékoztatásuk szerint az időpontok lefoglalására a leggyakrabban intézett ügyek esetében van lehetőség. Így bárki foglalhat időpontot, ha adókártyát vagy adóigazolást szeretne igényelni, illetőségigazolásra vagy jövedelemigazolásra van szüksége, ügyfélkaput nyitna, egészségügyi szolgáltatási járulékkal kapcsolatos ügyeit intézné.

Időpontot foglalni legfeljebb két hétre előre lehet, és legkorábban az időpont lefoglalását követő második napra lehetséges ügyintézési időpontot előjegyezni. Nemcsak az ügyfél, hanem meghatalmazottja is élhet ezzel a lehetőséggel.
Az ügyintézési időpontok lefoglalására a NAV honlapján (www.nav.gov.hu)  “Ügyfélszolgálatok”, “Kapcsolat” és “Szolgáltatások” menüpontjai alatt van lehetőség – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik