Belföld

Pincéket, árkokat szivattyúznak Veszprém megyében is

belvíz (belvíz, árvíz, )
belvíz (belvíz, árvíz, )

Az elmúlt egy nap alatt több mint húsz esetben kérték a tűzoltók segítségét a nagy mennyiségű csapadék miatt. Balatonkenesén pedig egy löszfal csúszott meg- tájékoztatta a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerdán az MTI-t.

Révész András elmondta: pincéket és vízelvezető árkokat szivattyúztak a Veszprém megyei tűzoltók megyeszerte. Március 31-től szerdáig mintegy hatvan ilyen esethez riasztották őket. Szerda reggel két műszaki mentést végeztek a tűzoltók: két személyautó csúszott meg a havas, vizes úton Pápa és Ajka környékén – tette hozzá a szóvivő.

Megcsúszott egy löszfal Balatonkenesén: megrongálódott egy nyaraló és beomlott a tanösvény – tájékoztatta a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese szerdán az MTI-t.

Lukács Krisztián elmondta: a nyolcméteres löszfal még kedden csúszott meg a Partalja utcában. Az alatta lévő vályogház több helyen megrongálódott, egy támfal ledőlt, a löszfalon található tanösvény pedig beomlott, ezért a turistaútvonalra az önkormányzat figyelmeztető, tiltó táblát helyezett ki. A löszfalon 10-12 méteres fák állnak, melyek koronájánál 2-3 méteres kilengést állapítottak meg – tette hozzá. A további teendőkről statikus dönt majd.

Szerda hajnalban két megyében – Győr-Moson-Sopron és Vas – még narancssárga, vagyis másodfokú, Veszprém és Zala megyében pedig elsőfokú figyelmeztetés volt érvényben a várható hófúvás miatt. A jelentős mennyiségű eső miatt pedig három megyére – Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, és Szabolcs-Szatmár-Bereg – adtak ki figyelmeztetést. Ezeket azóta mindenhol visszavonták.

Jelenleg Győr-Moson-Sopron, Vas,Veszprém, Zala megyék területén van még érvényben figyelmeztetés a talaj menti fagy miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik