Belföld

Emelkedik a vízszint a Gaján és a Mór-Bodajk vízfolyáson

Sok helyre betört a víz, többször is kérték a katasztrófavédelem segítségét.

A heves esőzés következtében jelentősen megemelkedett a vízszint a Gaja-patak felső szakaszán április 3-án, szerdán délelőtt Fejér megyében. A Mór-Bodajk vízfolyáson levonuló árhullám ismét veszélyezteti Bodajkon a vasútállomás mellett lévő lakóházat. Az épület védelme a március 31-én kihelyezett homokzsákokkal jelenleg biztosított-mondta a Fehérvár24-nek Szabó-Bisztricz Anett, megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Lepsényben a belvíz okoz gondot, a településen a járási katasztrófavédelmi megbízott segítségével végzi az önkormányzat a védekezést. A Posta utcában egy családi házzal egybeépített melléképületbe folyt be a csapadékvíz, ezért a további károk megelőzése érdekében a házat homokzsákokkal körbeveszik. A Vasút utcában egy családi ház mögötti mezőgazdasági területen megállt a talajvíz, amely beszivárgott az ingatlanon lévő szerelőaknába. Az utcában munkagéppel az árokrendszer lejtését megerősítik annak érdekében, hogy a csapadékvizet hatékonyan el tudja vezetni.

Dunaújvárosban egy családi ház udvarán beszakadt az évekkel korábban betemetett földpince, és a kertben lévő térköves burkolat egy része, valamint a kerti sütöde körülbelül másfél méter mélyen a földbe beszakadt. Személyi sérülés nem történt. A suvadás a közműhálózatot nem veszélyezteti.

Vízeltávolítás miatt több alkalommal kérték a katasztrófavédelem segítségét szerdán délelőtt a megyében. Székesfehérváron a Sörház téri főiskolai kollégium alagsorában nyolcvan centiméter magas víz gyűlt össze, amely irattárat veszélyeztet. Úrhidán, Móron és Székesfehérváron is családi házak pincéjébe tört be a víz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik