Belföld

Újabb riasztás hó miatt

hofuvas-Zalaban(960x640)(1).jpg (hófúvás, havazás, )
hofuvas-Zalaban(960x640)(1).jpg (hófúvás, havazás, )

Kiadós esőre és havazásra figyelmeztetnek. Még vasárnap is lehet hó.

Szerda

Dél felől vékonyodik a felhőzet, egyre inkább az északi és keleti tájakon számíthatunk további csapadékra: általában eső, záporeső lesz a jellemző, a Dunántúl nyugati felén havazás valószínű.  Éjszaka viharossá (60-70 km/h) fokozódik az északi szél, amely szerda estére mérséklődik.


Fotó: MTI

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1, 8, a Nyugat-Dunántúlon 0 fok körül alakul. napközben az ország nagy részén 1- 9 fok  várható, de a Tiszántúlon 10, 12 fok is lehet.

Figyelmeztetés

A hófúvás miatt Győr-Moson-Sopron és Vas megyére másodfokú, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki. Ezeken a területeken a szél hófúvást okoz, amely hótorlaszokat emelhet.

Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megyében szerdán több mint tíz centiméternyi hó hullhat, emiatt első fokú figyelmeztetést rendeltek el, és ugyanezen megyékben talaj menti fagyra is figyelmeztet a meteorológia.

Emellett tizenegy megyében jelentős mennyiségű esőre is számítani kell. 24 óra alatt több mint húsz milliméter csapadék hullhat, és ezért első fokú figyelmeztetést adtak ki Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Veszprém és Pest megyére, valamint a főváros területére.

Csütörtök

Felszakadozik a felhőzet, a legtöbb helyen néhány órára kisüt a nap, majd ismét több lesz a felhő. Eleinte északon és keleten még több helyen várható eső, havas eső, havazás, majd megszűnik a csapadék.

Megélénkül, néhol megerősödik a nyugati, északnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3, +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5, 10 fok között alakul.

Péntek

Délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és napközben egyre többfelé várható eső. Megélénkül a keleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8, 13 fok között alakul.

Szombat

Többnyire erősen felhős idő várható. Több helyen fordulhat elő eső, záporeső. Az északi, északnyugati szél többfelé megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2, 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7, 12 fok között alakul.

Vasárnap

Felszakadozik a felhőzet, felhőátvonulások lesznek, emellett több órára kisüt a nap. Elszórtan zápor, a hegyekben hózápor előfordulhat. Az északi szél többfelé megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7, 12 fok között alakul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik