Belföld

Futással is támogathatjuk a szegedi babamentőket

A rendszeres működéshez több mint húszmillió forint hiányzik a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány idei költségvetéséből - írja a szeged.hu.

A civil szervezet rendszeresen szervez gyűjtéseket, mert minden fillérre szüksége van a biztonságos babamentéshez. Áprilisban két alkalommal is futással támogathatják a szegediek az alapítványt.

„Fuss az életekért” elnevezéssel szervez adománygyűjtő programot a Magyar Közgazdasági Társaság Szegedi Ifjúsági Szervezete április 20-án, szombaton az újszegedi Ligetben. Az új kezdeményezésre sok érdeklődőt várnak a szervezők.

A nevezési díjakat a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány részére ajánlják fel. Nevezni előzetesen 600, a helyszínen pedig 800 forintért lehet majd, a befolyt összeget pedig teljes egészében az alapítvány részére ajánlják fel.

A nap folyamán két távra lehet nevezni: egy 2000 méteres és egy 5200 méteres futóversenyben lehet részt venni, emellett pedig különböző programokkal is várják az érdeklődőket: lesz bábelőadás, ninjutsu bemutató, superbody óra és tombolasorsolás is.

A másik, szintén nagyszabású rendezvényt egy héttel később, április 28-án vasárnap rendezik meg az Árkád Szeged Plázson. A szegedi Rotaract Club és az Árkád első alkalommal rendezik meg az Árkád – Rotaract „Életmentő futás” nevű programot. A futáshoz április 20. és április 27-e között fogadják az előnevezéseket – ez 600 forintba kerül –, minden nap 12 órától 20 óráig az Árkád információs pultjánál, a helyszínen pedig reggel 8 órától háromnegyed 10-ig lehet majd feliratkozni az indulók közé, személyenként 800 forintért.

A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány számára ebben az esetben is a teljes nevezési díjakat ajánlják fel, a futók közül pedig az első 3 helyezett értékes nyereményekkel gazdagodhat. Az első ezer nevező pedig pólót kap ajándékba.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik