Belföld

A rakpart elfoglalására készül a Tisza

Az ünnepek alatt az autósokat már kitiltották a szegedi rakpartról, gyalog azonban még sétálhattunk a Tisza partján. Az előrejelzések szerint ez az állapot nem tart sokáig.

Az elmúlt csapadékos, és fokozatosan enyhülő időjárás következtében a Duna és a Tisza lényegében valamennyi részvízgyűjtőjén hullott területi átlagban is jelentős mennyiségű (6 nap alatt 20-60 mm), vegyes halmazállapotú, kelet felé, és időben előrehaladva egyre inkább esőbe forduló csapadék.

A csapadék, és a vízgyűjtőkön korábban felhalmozódott, valamit közelmúltban hullott hó olvadásának hatására a Duna hazai mellékfolyóin, és a Tisza vízrendszerén szinte mindenhol jelentős vízszintemelkedések indultak el.A Dunán az alacsonyabb hőmérsékletek és a kevesebb csapadék miatt számottevő vízszintemelkedések nem alakultak ki.

Keddennyugat felől fokozatosan újra beborul az ég, és esőzés kezdődik. Az északkeleti szél megélénkül. 10 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők délután.

Szerdán sok eső hullhat, viharos északi, északnyugati szél kíséretében. A csapadékos idő hatására a hőmérséklet is csökken.

Csütörtökön eleinte borongós időre számíthatunk, többfelé esővel, záporral; majd csökken a felhőzet, és már néminapsütés is lehet. Erős lesz a szél.

Péntektől szárazabb levegő érkezhet, miközben a hőmérséklet alig emelkedik, jellemzően 10 fok körül alakul…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik