Belföld

Újabb csapadék jöhet

Csongrád, Bács-Kiskun és Békés megyében is elsőfokú, citromsárga figyelmeztető előrejelzés van érvényben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat nyolc megyére jelenleg is érvényben tartja elsőfokú, azaz citromsárga figyelmeztető előrejelzését, Baranya, Tolna, Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 20 milliméternél is több csapadékra lehet számítani. Az elmúlt időszak csapadékos időjárása miatt több folyó és patak vízszintje jelentősen megemelkedett, itt árvízi védekezésre készülnek a szakemberek. Több településen pedig szivattyúzzák a belvizet.

Hazánkban csak márciusban az ilyenkor szokásos csapadék több mint a duplája esett le, és a meteorológiai előrejelzések szerint további esőzésre kell készülni, ami növeli a folyók már jelenleg is magas vízszintjét.

Több megyében voltak a nap során ár- és belvízzel összefüggő beavatkozások. Békés megyében 15 esetben érkezett a belvízzel kapcsolatos jelzés. A szükséges intézkedések valamennyi helyszínen megtörténtek.

Csongrád megyében jelenleg két településre rendeltek el belvízvédelmi fokozatot. A belvízzel kapcsolatban 11 tűzoltói beavatkozás történt, mely 16 lakóépületet érintett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik