Belföld

Elsőfokú figyelmeztetés az eső miatt Csongrád megyében is

Nyolc megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat a szombatra várható jelentős mennyiségű eső miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat reggel az MTI-t közleményben tájékoztatta arról, hogy citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetés van érvényben Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg, és Tolna megyében. Ezeken a területeken 24 óra alatt több mint 20 milliméternyi csapadék hullhat.

Az előrejelzés szerint szombaton északon, északnyugaton átmenetileg felszakadozik a felhőzet, néhány órára a nap is kisüthet. Délen és keleten viszont túlnyomórészt erősen felhős vagy borult marad az ég, főként a nap első felében lehet esőre számítani, majd átmenetileg ott is megszűnik a csapadék. Késő délutántól délnyugat felől viszont ismét egyre többfelé elered az eső. Délen akár zivatar is kialakulhat.

Szombaton a legmagasabb nappali hőmérséklet általában plusz 8 és plusz 13 Celsius-fok között valószínű, csak északkeleten lehet ennél kissé hűvösebb. Késő estére plusz 4 és plusz 9 fok közé hűl le a levegő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik