Belföld

Győrnél is késhetnek a vonatok az óraátállítás miatt

Az ünnepi forgalom miatt a MÁV mentesítő járatokat is indít, illetve plussz kocsikkal erősít egyes járatokat.

A húsvét ünnepe alatt várhatóan megnövekvő utasforgalom megfelelő kiszolgálása érdekében változik a vonatok közlekedési rendje. Ennek megfelelően március 31-én (húsvét vasárnap) ünnepnapi, április 1-jén (húsvét hétfőn) vasárnapi menetrend lesz érvényben.

Április 2-án, kedden már a megszokott menetrend szerint közlekednek a vonatok.

A MÁV-START a legnagyobb utasforgalmú vasútvonalakon egy vagy több kocsival megerősítve közlekedteti a személyszállító vonatokat. Mentesítő vonat indul április 1-jén, hétfőn délután Győr és Nyíregyháza felől a főváros irányába: Győrből 16 óra 46 perckor Tatabányán és Kelenföldön át a Keleti pályaudvarra, Nyíregyházáról 15 óra 34 perckor a Nyugati pályaudvarra és a Budapest Keleti pályaudvarról 20 óra 10 perckor Győr állomásra.

A komfortos utazás érdekében érdemes a mentesítő vonatokat is igénybe venni. A vasúttársaság az eddigi nagyszámú előzetes helyfoglalásokhoz igazodva további ülőhelyes kocsival indítja a vonatokat a Budapest–Zürich–Budapest viszonylatban, valamint plusz fekvőhelyes kocsival közlekedik a Budapest–Brassó–Budapest vasútvonalon a Corona nemzetközi vonat is.

A vasúttársaság – a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében – a tapasztalatok alapján javasolja kedves utasainak a menetjegyek, pót- és helyjegyek elővételi megváltását vagy az internetes jegyértékesítés igénybevételét a www.mav-start.hu oldalon keresztül.

Március 31-én, vasárnap kezdődik a nyári időszámítás

A téli időszámítást a vonatkozó kormányrendelet értelmében március utolsó vasárnapjának hajnaláig kell alkalmazni, így szombatról vasárnapra virradóan az órákat kettő óráról három órára kell állítani. A vonatok menetrendje emiatt nem módosul, azonban a hajnali időszakban induló és úton lévő vonatok közlekedési rendjét érinti a változás.

Belföldi vonatközlekedés:

–          A Budapest Nyugati pályaudvarról Szobra 0 óra 48 perckor induló vonat már a nyári időszámítás szerint 2 óra 6 perc helyett 3 óra 6 perckor érkezik.

–          A Budapest Nyugati pályaudvarról Szolnokra 0 óra 43 perckor induló vonat már a nyári időszámítás szerint 2 óra 20 perc helyett 3 óra 20 perckor érkezik.

–          A Lajosmizséről a 2 óra 45 perckor induló vonat 3 órakor indul Budapest Nyugati pályaudvarra.

–          A Debrecenből 2 óra 36 perckor induló vonat 3 órakor indul Budapest Nyugati pályaudvarra.

Nemzetközi vonatközlekedés:

Az óraátállítás néhány hazánkba tartó vonat esetében külföldi vasutak területén történik, emiatt az alábbi vonatok késnek:

  • a Münchenből 23 óra 40 perckor induló Kálmán Imre EuroNight
  • a Zürichből 22 óra 40 perckor induló Wiener Walzer EuroNight
  • a Berlinből 18 óra10 perckor induló Metropol EuroNight
  • a Bukarestből 17 óra 40 perckor induló Ister EuroNight
  • a Moszkvából 22 óra 13 perckor induló Tisza nemzetközi gyorsvonat
  • a Belgrádból 21 óra 45 perckor induló Beograd nemzetközi gyorsvonat
  • és a Brassóból 18 óra 55 perckor induló Corona nemzetközi gyorsvonat

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik