Belföld

Kövér: nemzetárulás jellemezte a szocialista kormányokat

kövér lászló (kövér lászló)
kövér lászló (kövér lászló)

Kövér László szerint az eladósítás, a bűnözés, a nemzetárulás jellemezte a Medgyessy-, Gyurcsány- és Bajnai-kormányok tevékenységét, aminek következtében működésképtelen helyzetbe sodorták 2010-re Magyarországot.

Az Országgyűlés elnöke Baján, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) kerekasztal-beszélgetésén tartott szerdai előadásában azt mondta, „ötszáz milliárd forint hiány tátongott abban a költségvetésben, amelyet a szakértő Bajnai-kormány hagyott örökül”. Véleménye szerint az Európai Unió illetékesei „cinkosak voltak abban a hazugságban”, amelyet a Bajnai-kormány a költségvetéssel kapcsolatban állított.

Emlékeztetett arra, hogy amikor a 2010-es választások után megalakult új kormány méltányosságot és türelmet kért az Európai Unió illetékeseitől, elutasító választ kapott.

Matolcsy György irányításával nem ortodox gazdaságpolitikát vezettek be – mondta Kövér László, hangsúlyozva, nem az emberektől akartak elvenni további milliárdokat, hanem a monopolhelyzetben lévő szolgáltatóktól, „akik annyit vittek ki előtte az országból, amennyit nem szégyelltek”. A külföldi szolgáltatók csaknem 3 ezer milliárd forintot fizettek be a költségvetésbe 2012 közepéig – mondta Kövér László, hozzátéve, hogy a külföldről érkező politikai támadások valódi oka ez a 3 ezer milliárd forint.

Szavai szerint „negatív gazdaságpolitikai és kifejezetten ellenséges politikai környezetben” dolgozik a jelenlegi kormány. Ennek ellenére jobb eséllyel indulnak a jelenlegi kormánypártok a következő választásnak, mint az előző ciklusokban bármikor.

Hogy ebből mi lesz 2014-ben, az „a jövő zenéje”, mivel – folytatta a házelnök – egyáltalán nem gondolja azt, hogy „a következő választásokat eldöntöttnek lehet tekinteni”. Nehéz választási küzdelemre készül, de – mint fogalmazott – „a magunk lelkiismerete tiszta, mert mindaz, amit vállaltunk, azt teljesítettük, még akkor is, ha könnyebb három esztendőre számítottunk”.

Kövér László a Heti Válasznak adott interjújában otromba gesztusnak nevezte, hogy Bajorországban nem fogadta őt a parlament elnöke. Szerinte emögött a német nagytőke egy részének érdeksérelme állhat.

Mint mondta: „Ha bekapcsolom a tévét, azt látom, válságban a nyugati világ, főleg Európa. Amikor viszont némely nyugati barátunkkal beszélgetek, kiderül: csak a magyar alkotmányosságon kellene simítani kicsikét, hogy mindenki jól érezze magát Dél-Afrikától Kínán át a pampákig. Ha tényleg csak ez kell a világ boldogságához, komolyan mondom, szívesen félreállunk. Valami mégis azt súgja, hogy nem ez a helyzet.”

Az interjú további részleteit itt találja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik