Belföld

Országszerte a hó az úr

havazas(960x640).jpg (havazás, rendőr, )
havazas(960x640).jpg (havazás, rendőr, )

Két megye kivételével az ország egész területén első-, illetve másodfokú figyelmeztetések, valamint riasztások vannak érvényben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyére, valamint Budapestre adott ki a várható erős hófúvás miatt. Pest megyére és a fővárosra emellett a havazás mennyisége miatt elsőfokú figyelmeztetést is kiadtak.

A többi megyében a gyenge hófúvás, illetve a rövid idő alatt lehulló sok hó miatt elsőfokú figyelmeztetések vannak érvényben.

Akár 15 centi hó is eshet

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden hajnali figyelmeztető előrejelzésében azt írta: a Tiszántúl délkeleti, keleti részén vegyes halmazállapotú csapadék várható, de az ország jelentős részén folytatódik a havazás.

Kedd éjfélig összesen általában újabb 5-15 centiméter friss hó valószínű. A kevesebb hómennyiség az északi, északkeleti tájakon várható.


Fotó: MTI / Marjai János

Emellett az élénk északkeleti szél több helyen hordhatja a lehullott havat. A Jászság térségében a délelőtt még erős északkeleti szél erősebb hófúvást is eredményezhet. Főként Jász-Nagykun-Szolnok megye és Pest megye délkeleti részén kell készülni arra, hogy az erős szél magas hótorlaszokat emelhet.

Komárom-Esztergom és Békés megyében nincs figyelmeztetés érvényben.

A nyuszi hozza a meleget

Kedden borongós idő vár ránk, sokfelé várható havazással. Délkeleten, keleten akár havas eső, eső is lehet. Helyenként hófúvásokat okozhat az erős szél. Hajnalban +1 és -6°C várható, délután pedig -4 és +4°C között alakul a hőmérséklet, nyugaton lesz a hidegebb, délkeleten a melegebb.

Szerdán is többfelé várható havazás, a csapadék délkeleten, keleten havas eső, eső formájában hullhat. Majd fokozatosan megszűnik a csapadék az ország nagy részén, viszont marad a hideg idő.

Csütörtökön enyhül az idő, de még mindig számíthatunk kisebb havazásra, havas esőre, esőre.
Hajnalban a Dunántúlon fagyhat, de délkeleten már érezhetően melegebb lesz az idő.

Péntektől egyre jobban hasonlít majd az időjárás a tavaszra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik