Belföld

Kecskemét alpolgármestere kapta Matolcsy parlementi helyét

A jegybank élére kinevezett Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter országgyűlési képviselői mandátumát Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármestere kapja meg.

Kapcsolódó cikkek

A kecskeméti felmenőktől származó Matolcsy György – édesapja id. Matolcsy György animációsfilm-producer, a Pannónia Filmstúdió egyik alapítója, stúdióvezetője volt – a 2010-es választásokon a Fidesz és a KDNP közös Bács-Kiskun megyei területi listájáról szerzett mandátumot.

Orbán Viktor miniszterelnök március 1-jén jelentette be, hogy Matolcsy Györgyöt jelöli a Magyar Nemzeti Bank élére.
Szemereyné Pataki Klaudiát – akit 2012. december 7-én nevezett ki a nemzetgazdasági miniszter a járműipari képzéssel és kutatás-fejlesztéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztossá – a Fidesz megyei választmánya március 13-án javasolta az összeférhetetlenség miatt megüresedett mandátum betöltésére.

Szemereyné Pataki Klaudia 2006-ben lett önkormányzati képviselő, majd 2008-ban alpolgármesternek választotta meg Kecskemét közgyűlése. Feladata a Daimler-Mercedes projekt önkormányzati koordinációja, a szakképzési tevékenység felügyelete, a nemzetközi kapcsolatok működtetése, az önkormányzati cégek felügyelete, valamint a városfejlesztés és a gazdaságfejlesztés.

Tanulmányait a Kereskedelmi, Vendéglátó-ipari és Idegenforgalmi Főiskolán, valamint a Budapesti Gazdasági Főiskolán végezte, majd a Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi kapcsolatok szakán közgazdász diplomát is szerzett az Exeteri Egyetemen pedig továbbképzésen vett részt. Német szakmai anyaggal bővített középfokú állami nyelvvizsgája mellett angol gazdasági szaknyelvi középfokú állami nyelvvizsgája is van.

Házasságban él, egy kislány édesanyja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik