Belföld

Vadai Ágnes megnevezte a baloldal lehetséges miniszterelnök-jelöltjeit

Bajnai Gordon, Mesterházy Attila vagy akiben ők megegyeznek lehet a 2014 választási tömörülés minisztererelnök-jelöltje - árulta el Vadai Ágnes egy szegedi flashmobon.

” Ezt a fiúknak kell eldöntenie” – mondta a Demokratikus Koalíció (DK) egyik vezetője egy szegedi flashmob-on, a Dugonics téri szökőkútnál, amikor elárulta, hogy a 2014 választási összefogás miniszterelnök-jelöltje Mesterházy Atiila, Bajnai Gordon vagy az a személy lehet, akiben az előbbi két politikus megyegyezik. A párt szegedi szervezete által rendezett akción mintegy tucatnyi aktivista és szimpatizáns jelent meg, kezükben a DK választási programjában szereplő kulcsszavakat tartalmazó táblákkal a kezükben. Ezeken olyan feliratok szerepeltek, mint például tolerencia, tisztesség, igazságosság, szociális érzékenység, méltányosság, remény, kiút vagy fordulat.

“Vidám Magyarországot akarunk, már nem az az érdekes, milyen az orbáni világ, hanem az, hogy milyen lesz utána” – mondta a Szeged24-nek nyilatkozva Vadai Ágnes. A parlamenti képviselő szerint most az országban mélyszegénység és depresszió uralkodik, azok a rétegek is lecsúsztak, akik maguk sem hitték, hogy ez történik majd velük. A politikus azt is elmondta, azon a nyolc gyermekes, nyomorban élő Király-családon is segítenek ruhaadománnyal, amelynek  a történetét korábban a Szeged24 hozta évtizedekre visszanyúló teljességében nyilvánosságra.

Vadai Ágnes gyakorlatilag megerősítette mindazt, amit a Szeged24-nek adott korábbi exkluzív nyilatkozatában mondott. A politikus az Orbán-kormányzatot bírálva most úgy fogalmazott: “szobortalapzatról nem lehet beszélni, csak szónokolni, szóba kell állni az emberekkel.”

Ez többek közt az ő mostani szegedi látogatásának és pártjának hosszútávú célja is. A DK ugyanis a szabadság és a szolidaritás pártjának tartja magát – magyarázta a flashmob tartalmi lényegét a politikus. A szegedi szervezetet és magát a szegedieket is nagyra becsülve Vadai Ágnes úgy vélte: “nem a politikai elitnek kell kialakítani az országpolitikát”, hanem azt az emberekkel együtt kell csinálni. Vadai Ágnes a flashmob után az aktivistákkal és szimpatizánsokkal sétára indult Szegeden, hogy megnézze a várost, és kötetlen beszélgetéseket folytasson mindazokkal, akik kíváncsiak. A politikusnő vasárnap este tér vissza Budapestre. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik