Belföld

Halálos fenyegetést kapott Navracsics

Navracsics Tibor (navracsics tibor)
Navracsics Tibor (navracsics tibor)

E-mailben fenyegették meg a miniszterelnök-helyettest.

Halállal fenyegette meg valaki egy e-mailben a közigazgatási és igazságügyi minisztert pénteken, aki feljelentést tett – tájékoztatta a tárca az MTI-t.

Az üzenet tárgymezőjében a “halal navracsicsra meg a tobbire” szöveg áll. A levélben a Ganxsta Zolee és a Kartel együttes Hasfalmetszők című számának egy mondata szerepel, Dopeman aláírással.

A miniszter zaklatás miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségen.

Nem először fenyegették meg

A miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter elmondta, hogy néhány évvel ezelőtt kapott már halálos fenyegetést, akkor Szijjártó Péterrel együtt tettek feljelentést a nyomozó főügyészségen.
Navracsics Tibor közlése szerint az e-mail pénteken a minisztériumba érkezett, a saját postafiókjába, névvel, de a nevet nem mondhatja meg, mert a nyomozás még folyik.

“Úgy gondolom, hogy sajnos előfordul ilyen a politikai életben. Ugyanakkor, mivel a jövőt nem tudjuk, komolyan kell venni minden ilyet, ezért is szóltam az ügyészségnek, hogy vizsgálják meg az ügyet” – kommentálta a történteket Navracsics Tibor. A miniszter nem kért a meglévőnél magasabb fokú biztosítást vagy más intézkedést biztonsága érdekében.

Az MSZP elítéli a fenyegetést

A Magyar Szocialista Párt elítéli a Navracsics Tibor elleni halálos fenyegetést – írta Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezető az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Az MSZP elítél minden olyan cselekedetet, amely bármely magyar állampolgár testi épségét fenyegeti, veszélyezteti, vagy másokat erre buzdít – hangsúlyozta.

Lázárt is megfenyegették korábban

2011. júliusában egy nyugdíjas rendőrt vettek őrizetbe, akit azzal gyanúsítottak, hogy megfenyegette Czerván Györgyöt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkárát és Lázár Jánost, a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjét. A Központi Nyomozó Főügyészség terrorcselekménnyel fenyegetés miatt indított büntetőeljárást a férfi ellen.

2009 decemberében Molnár Oszkár, Edelény polgármestere éles lőszert és MSZP-s szórólapot kapott levélben.

2006-ban az országgyűlési választások két fordulója közt életveszélyesen megfenyegették Dávid Ibolyát és Csapody Miklóst, az MDF országgyűlési képviselőit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik