Belföld

Több mint 320 millió forintból fejleszt a Continental Veszprémben

Több mint 320 millió forintot nyert a Continental Automotive Hungary Kft. komplex technológiafejlesztésre és foglalkoztatásra az Új Széchenyi Terv keretében - közölte a cég az MTI-vel csütörtökön.

A pályázat négy új gyártósor gépbeszerzéseit, a kiszolgáló területeken a kapacitásbővítés miatt fellépő egyéb eszközigények kielégítését, infrastrukturális fejlesztést, valamint a félautomata gyártósorokhoz közvetlenül kapcsolódó létszám bővítését teszi lehetővé.

A veszprémi gyárában megvalósuló technológiafejlesztéssel együtt a vállalat összesen csaknem ötmilliárd forint költségű beruházást valósít meg és 260 új munkahelyet teremt a jövő nyárra. A Continental öt vállalattal és hét telephellyel van jelen Magyarországon, több mint 6000 embert foglalkoztat.

A Continental Automotive Hungary Kft. veszprémi vállalata menetbiztonsági rendszerek részegységeit gyártja, kutató-fejlesztő központjában több mint 300 fejlesztő mérnök vesz részt az elektronikus vezérlésű fékrendszerek fejlesztésében, tesztelésében. A Continental az előzetes kalkulációk szerint tavaly 32,7 milliárd euró forgalmat ért el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik