Belföld

Együttműködési megállapodást kötött a Pázmány és a Pannon egyetem

kézfogás (kézfogás, )
kézfogás (kézfogás, )

A közös munka nem most kezdődött a két egyetem között, de a megállapodás újabb távlatokat nyit az együttműködésben.

Együttműködési megállapodást írt alá a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Pannon Egyetem csütörtökön Veszprémben. Szuromi Szabolcs, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora felidézte: a közös munka nem most kezdődött a két egyetem között, de a megállapodás újabb távlatokat nyit az együttműködésben: elsősorban az információs technológia kar és a Pannon egyetem működik majd szorosan együtt.

A Pázmány egyetem az elmúlt időszakban partneri szerződések sorát kötötte más oktatási intézményekkel, “ezzel próbálva meg aláhúzni azt, hogy az ország legnagyobb, nem állami fenntartású intézménye igenis megállja a helyét Magyarországon a teljes állami felsőoktatási szférában, és megállja a helyét a nemzetközi felsőoktatási szférában” – jelentette ki.

Friedler Ferenc, a Pannon Egyetem rektora azt mondta: nagy jelentőségű, hosszú távú szakmai együttműködésről van szó, amelynek eredményei a képzésben, a kutatásban, valamint új projektekben mutatkoznak meg.

A megállapodás többek között kiterjed a doktori iskolák munkájára, a tehetségkutatás és -gondozás összehangolására, illetve arra, hogy a kiemelkedő képességű hallgatók egyéni tanrend szerint, vendéghallgatói jogviszony keretében folytathatják tanulmányaikat a másik intézmény megfelelő karán.

Az együttműködési megállapodás aláírásán részt vett Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, aki azt mondta: az utóbbi években egyre inkább élesedik, egyre nemzetközibbé válik a felsőoktatási verseny.

A világ minden pontján egységesülnek a mércék, amelyek a tudományos aktivitás minőségét jelzik, egységessé válnak az elvárások a tudósokkal, a tudományos szférával szemben. Ma már nem mondható, hogy külön ázsiai, amerikai vagy európai oktatás lenne. Az oktatók és a diákok a nemzetközi piacon választanak maguknak tanulási helyet, mentort, munkahelyet – közölte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik