Belföld

Öt évre ítélt egy férfit emberölésért a Szegedi Ítélőtábla

Jogerősen öt év négy hónap börtönbüntetésre ítélt a Szegedi Ítélőtábla kedden egy férfit, aki egy balotaszállási tanyán 2008-ban vascsővel leütötte és ezzel megölte egy ismerősét.

Az idén 25 éves B. Árpádot erős felindulásban elkövetett emberölés, lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés és lopás bűntette, valamint nyolcrendbeli, okirattal való visszaélés vétsége miatt mondták ki bűnösnek.

Az ítélet indoklásakor elhangzott: a vádlott az alapeljárás során mindvégig hazudozott, és ezzel tévútra terelte a nyomozást, megtévesztette az ügyben eljáró hatóságokat. Később új, minden részletre kiterjedő vallomást tett, de az első fokú bírósági eljárást meg kellett ismételni.

A vádirat szerint B. Árpád 2003-ban ismerkedett meg egy párral: a magyar-német állampolgárságú T. P. Balotaszálláson, egy tanyán élt, homoszexuális viszonyban A. S. német állampolgárral. A vádlott elfogadta T. P. közeledését, de a partneréét nem.

A vádlott 2008 októberében pénzt kért T. P.-től ahhoz, hogy a barátnőjével Szegedre költözhessen. A férfi azt mondta neki, hogy néhány napon belül tudna adni pénzt, ha szexuális kapcsolatot létesítene vele. A vádlott a férfi ágyába feküdt. Ekkor érkezett meg A. S., meglátva a helyzetet, feldühödött, és egy baltával legalább három ütést mért T. P. fejére, aki ennek következtében meghalt. Ezután A. S. üldözni kezdte és egy pisztollyal fenyegette a vádlottat, de ő egy vascsővel leütötte; a férfi az ütéstől meghalt.

A vádlott másnap reggel elégette a holttesteket, az ingóságokat elszállította, azt a látszatot keltve, hogy az ott lakók elköltöztek. Elvitte az áldozatok személyes iratait is. Ezután Pusztamérgesen, a barátnője szüleinek a házában lakott, a rendőrök ott vették őrizetbe.

Az ítélet jogerős, ellne fellebbezésnek helye nincs.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik