Belföld

Lecsap a netre is a NAV

NAV(960x640)(1).jpg (NAV, Nemzeti Adó-és Vámhivatal)
NAV(960x640)(1).jpg (NAV, Nemzeti Adó-és Vámhivatal)

Az internetet is fürkészi az adóhivatal - írja a Magyar Nemzet.

Az internetes kereskedelem ellenőrzése az idén is a Nemzeti Adó- és Vámhivatal fontosabb feladatai közé tartozik. A hivatal emberei figyelik a hirdetési oldalakat, szemmel tartják az internetes áruházakat, és meglátogatják azokat a honlapokat, ahol használt, megunt tárgyaikat adhatják el a magánszemélyek.

Az internetes kereskedelem szereplőit tavaly több mint félezer alkalommal ellenőrizte a hatóság, ami több mint két és félszerese az előző évinek. Nagyjából 200 millió forintnyi adó befizetésének elmulasztását kérte számon, emellett kiszabott 15 millió forint mulasztási bírságot is.

Pálinka eladó!

Linczmayer Szilvia, a NAV adózási kérdésekkel foglalkozó szóvivője a lapnak elmondta: az adóhatóság munkáját az adófizetők is segítették. Számos esetben ugyanis a fogyasztók jelezték, hogy valamelyik webshop a megrendelt árut elküldte ugyan, de a számlát, bizonylatot nem tette a csomagba. Máskor pedig éppen az illegálisan működő internetes áruház hívta fel a figyelmet magára azzal, hogy az adóhatóság épületének postaládájába is bedobta szórólapjait.

Egyre többen szeretnének házi pálinkájukra az interneten vevőt találni. Ezzel kapcsolatban Suller Attila, a NAV jövedéki és vámügyekkel foglalkozó szóvivője felhívta a figyelmet arra: egy év alatt legfeljebb 50 liter pálinkát lehet otthon adómentesen előállítani, 200 liternél többet pedig akkor sem szabad főzni, ha az érintett megfizeti a szükséges közterheket. Házilag készített pálinka pedig csak akkor árusítható, ha a párlatot palackozzák, s az üvegeket zárjeggyel látják el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik