Belföld

Közmunkások gyűjtik az aláírásokat a rezsicsökkentésről

közmunka (közmunka)
közmunka (közmunka)

A krasznokvajdai polgármester azt mondja: ebben a latyakos időben amúgy sem tudnának dolgozni. A Fidesz nem örül.

Csizmadia Károly az ÉszakOnline-nak beszélt minderről. Mint mondta: a fogyasztói áram- és gázár mérséklését, vagyis az eddigi rezsicsökkentést kedvezően fogadták a településen élők. Éppen ezért ő maga örül annak, hogy a kormányzat tervezi a program kiterjesztését a víz-, a csatorna- és a szemétszállítási díjak csökkentésére is.

Azt is elmondta, hogy természetesen hallottak a rezsicsökkentés megvédése érdekében elkezdett fideszes aláírásgyűjtési akcióról, sőt, ez Krasznokvajdán el is kezdődött. Az aláírásokat azonban nem fideszes aktivisták, hanem közmunkások gyűjtik. Március 1-jétől ugyanis két értékteremtő közmunka-projekt folyik a településen, összesen 16 közmunkással. „Ebben a latyakos, sáros időben amúgy sem tudnának kint dolgozni” – mondta a polgármester.

A lap más forrásból megtudta, hogy a kedd reggeli „eligazításon” négy asszonyt vezényelt ki aláírásgyűjtésre a polgármester. A négy asszonynak kedden végig kell járnia a település összes lakott ingatlanát (csaknem 180 házat), az íveket pedig szerdán le kell adniuk. Az asszonyok március 1-je óta takarítási munkákat végeztek a településen, tegnap például – szintén sárban és latyakban – a polgármesteri hivatal udvarán gallyaztak, tettek rendet.

A Fidesz a hír megjelenése után nem sokkal felszólította a polgármestert, hogy fejezze be a rezsicsökkentéssel kapcsolatos aláírásgyűjtésre vonatkozó “magánakcióját”, mert a módszerei törvénytelenek, ezért elfogadhatatlanok – közölte a párt szóvivője. Selmeczi Gabriella hozzátette: a Fidesz a törvények maradéktalan betartásával kezdi meg az aláírásgyűjtést.

Selmeczi Gabriella közleményében hangsúlyozza, hogy a Fidesz országos aláírásgyűjtése a rezsicsökkentés védelmében hivatalosan csak az elkövetkező napokban fog elkezdődni. Mint írta: “ami a sajtóhíradások szerint Krasznokvajdán történt, az egy kistelepülési polgármester magánakciója volt. A polgármestert felszólítottuk, hogy fejezze be a magánakcióját, mert a módszerei törvénytelenek, ezért elfogadhatatlanok.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik