Belföld

Ezt hozza Sándor és József

Havat hoz Sándor, nem meleget, a tavasz szerdán tér vissza. Aztán megint jön a hideg és az eső

Hétfőn még egyre többfelé számolhatunk esővel, záporral, sőt északkeleten (és a főváros térségében eleinte) havazás, havas eső, ónos eső hullhat. A délkeleti szél többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A hőmérséklet kora délután északon, északkeleten 0, +5, délen 5, 10 fok között alakul. Késő este 1, 6 fokra számíthatunk.

Ónos esőre hétfőn elsősorban az ország északi területein számíthatunk. A hegyekben eleinte havazni fog, akár 5 centi friss hó hullhat.

Kedden már néhány órás napsütésre is számíthatunk, de továbbra is előfordulhat eső, záporeső. A szél is időként megerősödik, helyenként viharossá fokozódik.  Tovább enyhül az idő: a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul. Az éjszaka hideg marad: a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0, +6 fok között alakul.

Szerdán kevesebb csapadék és sokkal magasabb hőmérséklet várható: 10 és 16 fok közti értékekre számíthatunk. Nem sokáig örülhetünk az enyhébb időnek: csütörtökön újabb hidegfront várható, de a kemény fagyok már nem térnek vissza.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik