Belföld

Megdőlt az országos hőmérsékleti minimumrekord

Megdőlt az országos hőmérsékleti minimumrekord vasárnap: Vásárosnaményban mínusz 18,2 Celsius fokot mértek.

A korábbi, március 17-i országos rekord 1964-ben Miskolcon volt, mínusz 15,4 Celsius fokos értékkel. Megdőlt a budapesti rekord is, mínusz 7,1-ot mértek Budapest Lőrincen és Ferihegyen is. A korábbi rekord mínusz 6,5 fok volt, ugyanitt mérték, 1964. március 17-én-írja az MTI.

Az OMSZ előrejelzése szerint ma eleinte jobbára napos idő várható, csak kevés felhő lesz felettünk. A délutáni órákban nyugat felől megnövekszik a felhőzet, de csapadék ma még sehol sem várható. Többfelé megélénkül, a Kisalföldön megerősödik, néhol viharossá fokozódik a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -1 és +2 fok között alakul, de nyugaton, délnyugaton 5, 6 fok is lehet. Késő este nyugaton 0 fok, keleten -8 fok körül alakul a hőmérséklet.
Hétfőn megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és délnyugat felől egyre többfelé várható eső, záporeső. A délkeleti szél élénk, többfelé erős lesz. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0, -10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2, 7 fok között alakul-áll az OMSZ közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik