Belföld

Gőzerővel dolgozott a honvédség

Tizenegy feladatot hajtott végre négy alakulat szombaton.

Szombaton a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár, a debreceni MH 5. Bocskai István Lövészdandár, a győri MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred, illetve az MH Pápa Bázisrepülőtér katonái vettek részt a mentési hóeltakarítási munkákban – számolt be Facebook-oldalán a Magyar Honvédség.

A Magyar Honvédség szombaton jóval kevesebb felkérést kapott, mint egy nappal korábban, akkor összesen 60, különböző mentési és szállítási feladatot kellett végrehajtaniuk a katasztrófavédelmi munkálatokba bevont katonáknak. A szombati felkérések közül összesen egy maradt függőben, nap közben nem sikerült szabaddá tenni a Pápakovácsi és Gana közötti, illetve az adótoronyhoz vezető utakat.

Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonái nemcsak a nemzeti ünnepen, hanem 16-án is részt vettek a téli időjárás okozta rendkívüli helyzet elleni küzdelemben. A győri alakulat honvédei Tét és Felpéc térségében a havat takarították hótolásra alkalmas gépükkel, Bőny-Szőlőhegy felé egy PTSZ típusú lánctalpas kétéltű járművel, 2 terepjáró teherautóval, valamint kézi erővel mentették az elakadt autókat, és tisztították az utakat. Ezenfelül egy Veszprémvarsány és Lázi között forgalmat akadályozó kamion mentésére is elindultak HX-32-es típusú műszaki vontató-mentő gépjárművükkel.

Vasárnap hajnalban újabb feladatot kapott a győri alakulat. Egy KRAZ, valamint egy URAL típusú terepjáró tehergépjárművel Ganna településre indultak a honvédek utat takarítani, illetve menteni a még mindig veszteglő autókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik