Belföld

Több utat is lezártak Bács-Kiskun megyében

Bács-Kiskun megyében a havazás és a hóátfúvások miatt több út egy-egy szakaszát lezárták, de egyetlen település sincs elzárva a külvilágtól.

Kovács Andrea, a megyei katasztrófavédelem szóvivője közölte: lezárták a dunaújvárosi Duna-hidat, a Kunszentmiklós és Apaj közötti mellékutat, a 5205-es utat Tass és Kunszentmiklós között, valamint Szabadszállás és Szalkszentmárton között.

Lezárták az 51-es utat egy kamion mentése miatt Dunavecse és Tass között, valamint az 5504-es utat Bácsbokod és Mátételke, az 5505-ös utat Gara és Bácsbokod, továbbá Gara és Csátalja között, s az 5501-es utat Baja és Bácsbokod között. A Kunadacs és Szabadszállás között húzódó, név és szám nélküli utakat is le kellett zárni, mivel azok a folyamatos havazás miatt járhatatlanná váltak. Az 55-ös út Csávoly és Baja között fél pályán járható, ezért a járműveket szakaszosan konvojban katasztrófavédelmi és rendőrségi felvezetéssel és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. járművével kísérik.

A Kunság Volán tájékoztatása szerint az autóbuszok kisebb-nagyobb késéssel érnek célba, de a tömegközlekedés folyamatosan biztosított, elakadt gépjárművük nincs a megyében.

A határrendészeti kirendeltségek ügyeleteinek tájékoztatása szerint a rendkívüli időjárási viszonyok miatt a határforgalomban nincs fennakadás.

A közútkezelő munkatársai 30 munkagéppel folyamatosan végzik az utak takarítását, és az összes szerződéses gép is dolgozik a megye útjain.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik