Belföld

Csonka ünneplés a hó miatt

nemzeti-lobogó (ingyenes, trikolor, )
nemzeti-lobogó (ingyenes, trikolor, )

Minimális tiszteletadással vonják fel a nemzeti lobogót. A pártok sorra fújják le az ünnepi rendezvényeiket, van, amelyik csak elnapolja.

A rendkívüli időjárásra való tekintettel az idén közjogi méltóságok jelenléte nélkül, minimális katonai tiszteletadás mellett vonják fel a nemzeti lobogót március 15. alkalmából.

A kormány a Belügyminisztérium javaslatára csütörtök este, nem sokkal tíz óra után az összes nyílt, kültéri megemlékezését lemondta. Egyúttal minden pártot, szervezetet és önkormányzatot arra kértek, hogy az emberek testi épsége érdekében szabadtérre tervezett rendezvényeiket zárt térben tartsák meg vagy halasszák el.

Áder János államfő és Tarlós István főpolgármester közös, a Múzeumkertbe tervezett programja elmarad. A Parlament kupolatermében a Kossuth- és a Széchenyi-díjak átadását megtartják, az ünnepségen Áder János köztársasági elnök is részt vesz.

DK

A várható ítéletidő miatt a Demokratikus Koalíció lemondta az Egyetem térre tervezett tömegdemonstrációját. Először úgy határoztak, hogy az eredeti időpontban, 15:30-tól, zárt körben – az egyik fővárosi szállodában – tartják meg a rendezvényt, ám végül ezt is lemondta a párt.

Jobbik

Az időjárási viszonyok miatt a Jobbik nem tartja meg sem a március 15-i központi ünnepi nagygyűlését, sem az azt megelőző, budapesti, Kodály köröndi rendezvényt. A párt országos elnöksége 15 órakor a Batthyány-örökmécsesnél koszorúzással rója le tiszteletét az 1848-49-es példaképek emléke előtt, az eseményen részt vesz Vona Gábor, a Jobbik elnöke.

Együtt 2014

Bajnai Gordonék is lefújták a mai ünneplést. Mint a volt miniszterelnök a Facebookon-oldalán bejelentette, a 15 órára hirdetett ünnepi rendezvényük elmarad, ám az eredeti helyszínen – az V. kerületi Március 15. téren, a Petőfi szobornál – 15 órakor az elnökség hat tagja, Bajnai Gordon a pártszövetség vezetője, Szabó Tímea, Jávor Benedek, Juhász Péter, Kónya Péter és Szigetvári Viktor társelnökök virágot helyeznek el a Petőfi szobor talapzatánál.

Bajnai Gordon egyébként egy fotót is kiposztolt magáról, amint éppen egy kanapén pihenteti a lábát. Mint a Facebookon írja, szerdán félrelépett, s kiseb sportbalesetet szenvedett, melyet ecetes konyharuhával kezel.

Milla

Vasárnap délutánra halasztja az Egymillióan a magyar sajtószabadságért Facebook-csoport (Milla) a Kálvin térre, a Magyar Nemzeti Múzeum közelébe hirdetett péntek délutáni demonstrációját. Mint Juhász Péter közölte, az erős havazásra és a viharos erejű szélre való tekintettel az Azért a víz az úr címmel meghirdetett demonstrációjukat nem mondják le, csak elhalasztják, változatlan formában és helyszínen vasárnap 15 órától kívánják megtartani.

LMP, 4K!

A rendkívül kedvezőtlen időjárás miatt elhalasztja a március 15-e estéjére tervezett, “Kissé elszálltatok, nagyurak!” című akcióját a 4K! és az LMP. A rendezvény 18 órától a Jászai Mari téren tartották volna meg. “A hó- és szélviharban nem lehet végrehajtani a tervezett meglepetésakciót, ezért új időpontban, április 18-án, az illegitim Alaptörvény napján lesz megrendezve a demonstráció” – írták közleményükben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik