Belföld

A hadsereg beszállt a mentésbe

Az éjszakai órákban megkezdte a Magyar Honvédség is a segítségnyújtást a havazás és szél miatt bajbajutottaknak.

Az információkat már órák óta a Facebookon lehet szerezni. Fejér megyében az éjszaka során is nagyon sokan vannak az utak mellett. Sok járműben már fogytán az üzemanyag, ami a fűtést biztosítaná. Embereket keresnek a portálon, miközben kígyózó sorok állnak Fehérvár határában is. Ugyanakkor példás segítséget nyújtanak több helyen is az emberek például Kisfalud határában is. Emberek százai ajánlják fel lakásukat szálláshelynek.

A legnagyobb baj Magyaralmás környezetében van, ahol az almásiak segítségére várnak azok, akiknek lassan az üzemanyag is elfogy, hogy fűthessenek.

A Fejér Megyei Védelmi Bizottság operatív munkaszervezetének közleménye:

Fejér megyében körülbelül kétezer ember került ideiglenes elhelyezésre húsz településen. A melegedőhelyeken percről percre nő a befogadottak száma. A rendőrség folyamatosan tereli le a forgalmat azokról az útszakaszokról, ahol jelentős kocsisor torlódott fel, és az utasokat a közeli település melegedőhelyein helyezik el.

A mentésben négy honvédségi jármű is részt vesz, közülük kettő a 7-es főúton Lepsénynél, kettő a 81-es főúton. A hivatásos tűzoltók folyamatosan dolgoznak a hó fogságában rekedt emberek kimentésén. A kritikus helyszínek: 7-es főút és 71-es főút csomópontja, Polgárdi-Lepsény térsége, a 64-es főút Enying-Lajoskomárom térsége, a 81-es főút Fejér megyei szakasza, Úrhida-Sárszentmihály-Székesfehérvár térsége. Az M7-es autópályáról folyamatosan tereli le a rendőrség a forgalmat, a járműveket a közeli településekre kísérik.

Az úton rekedtek mentésével párhuzamosan a Fejér Megyei Védelmi Bizottság operatív munkaszervezete gondoskodik a súlyos betegek kimentéséről és a forgalmi fennakadások miatt megakadt mentőautók továbbhaladásáról.

A kijelölt melegedőhelyek listája elérhető a katasztrófavédelmi igazgatóság honlapján:

http://fejer.katasztrofavedelem.hu

 

A Facebookon szerzett információk:

Veszprém megyei katasztrófavédelem: (+36-88) 620-800

Fejér megyei katasztrófavédelem: (+36-22) 512-150

Útinform: 1/336-2400

Fejér megyei rendőr-főkapitányság ingyen hívható zöldszáma: 06-80/200-607

 

Miközben a rendőrség tájékoztatott egy mentőegységről, amely egy szülő nőhöz indult:

A segélyhívón keresztül bejelentés érkezett arról 2013. március 14-én éjszaka, hogy Bodajkon egy kismamánál – akinek hasában lévő magzata farfekvéses – megindult a szülés, és a hóhelyzet miatt nem tud elindulni a kórházba.

Így a rendőrökből, a Katasztrófavédelem munkatársaiból, illetve a Mentőszolgálat orvosából és ápolóiból álló mentőegység a hölgy segítségére indult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik