Belföld

Kligl Sándor lesz Csongrád megye új díszpolgára

Az idén a „Csongrád Megye Díszpolgára – Civitate Honoris Causa Donatus Comitatus Csongradiensis" címet Kligl Sándor szobrászművésznek ítélte a Csongrád Megyei Közgyűlés.

Kligl Sándor kiváló alkotó és fantasztikus személyiség, képzőművész, akinek munkái nemcsak hazánkban, ezen belül Csongrád megyében, hanem Magyarország határain kívül is gyönyörködtetik a kultúra, a művészetek iránt fogékony embereket, egyben viszik hazánk jó hírét szerte a világban.

Kligl Sándornak félszáz köztéri alkotása áll Magyarország nagyobb településein és Európa számos országában is. Alkotásai között kiemelt szerepet töltenek be azon művek, amelyekkel Csongrád megyét gazdagította, mindenekelőtt: A háború című Doni emlékmű Szegeden a Megyeháza előtt, az Utcai zene című a Kárász utcán, a Szt. István és Gizella című szobor a Széchenyi téren, Hódmezővásárhelyen József Attila – Eszmélet című, Felgyőn a Kőpásztor című szobra és a Díszkút Mórahalmon.

A Szegedi Nemzeti Színházban is láthatjuk a művész domborműveit, és a Püspöki Palota falait is több domborművel díszíti. Látható alkotása a szegedi házasságkötő teremben, a Dóm téri Pantheonban csakúgy, mint a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Gimnáziumban.

2013-ban Csongrád Megye Sajtódíját a TiszapART Televízió szerkesztősége kapja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik