Belföld

Havazás és mínuszok március idusán

hovirag(210x140)(2).jpg (hóvirág)
hovirag(210x140)(2).jpg (hóvirág)

A héten fokozatosan romlik az idő, pénteken megérkeznek a mínuszok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma a többnyire erősen felhős ég mellett északon hosszabb, délen rövidebb napos időszakok várhatók. Elszórtan alakul ki eső, zápor, nagyobb eséllyel a déli megyékben. Kezdetben ködfokltokra is számíthatunk. Többnyire mérsékelt marad a változó irányú szél. A hőmérséklet kora délután 11 és 16, késő este 5 és 10 fok között alakul.

Kedden nagyrészt erősen felhős lesz az ég, csak kevés napsütés lehet. Több helyen fordul elő eső, zápor. Az északi szél helyenként megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0, +7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8, 13 fok között alakul.

Szerdán többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, inkább csak délen szakadozik fel helyenként a felhőzet. Átmenetileg kevesebb helyen, majd délnyugat felől ismét egyre többfelé várható eső, zápor. Megélénkül a keletire, északkeletire forduló szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0, +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6, 14 fok között alakul, délen lesz enyhébb az idő.

Csütörtökön is túlnyomóan borult lesz az ég. Sokfelé várható ismétlődő eső, zápor, amely a Dunántúlon, majd a középső tájakon is havas esőbe, havazásba vált át. Elsősorban nyugaton gyakran viharossá fokozódik az északi, északnyugati szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0, +8, a legmagasabb nappali hőmérséklet északon és nyugaton 0, +8, másutt még 9, 14 fok között alakul.

Aztán pénteken eleinte túlnyomóan borult lesz az ég, napközben a Dunántúlon szakadozik a felhőzet. Kezdetben sokfelé, majd egyre inkább keleten várható havazás, hózápor. Az északnyugati, északi szél erős, többfelé viharos lesz. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -1, -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet +2, -3 fok között alakul-írja az OMSZ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik