Belföld

Fidesz: Bajnaiék ásták meg a Malév sírját

malev(210x140)(1).jpg (malév)
malev(210x140)(1).jpg (malév)

A Malév-csőd mögött is Bajanit látja a Fidesz.

A “Gyurcsány-Bajnai-kormányok ásták meg a Malév sírját”, és az ügyletnél személyesen “ott sündörgött” Bajnai Gordon, Oszkó Péter és Simor András is – írja közleményében Kocsis Máté, a kormánypárt kommunikációs igazgatója. Az Országgyűlés 298 igen szavazattal, 8 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta a Malév és a Budapest Airport privatizációját, valamint a légitársaság visszaállamosításának körülményeit és fizetésképtelenségének okait vizsgáló parlamenti bizottság jelentését.

A fideszes politikus szerint a magyar légitársaságot “tudatosan véreztették ki”, azzal, hogy “kétséges és tisztességtelen privatizációt hajtottak végre szocialista üzleti körök javára, majd 127-szeres áron vették vissza, mint amennyiért privatizálták”.

Az előnytelen privatizáció, a csalárd módon megkötött finanszírozási szerződések és a három éven keresztül folytatott rablógazdálkodás tette tönkre a Malévot, önálló működését pedig gyakorlatilag ellehetetlenítette – fejtette ki Kocsis Máté, hozzátéve, a Gyurcsány-Bajnai kormányok nem dolgoztak ki semmiféle “B-tervet” a Malév megmentésére, egyetlen céljuk az volt: “üzletet csinálni belőle”. A kormánypárti politikus szerint az előző kabinetek az ügyben is külföldi érdekeket szolgáltak, elárulták Magyarország érdekeit, kárt okoztak az államnak és a társaságnál több évtizede dolgozó embereket az utcára juttatták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik