Belföld

Március közepére visszatérhet a tél!

Az előrejelzések szerint éppen a nemzeti ünnep napján lesz a leghidegebb márciusban, ugyanis 15-én fagypont körüli hőmérséklet várható napközben.

Vasárnap erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra. A nyugati szél megélénkülhet. 11 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet.

Hétfőn nyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, inkább már csak a délkeleti tájakon fordul elő csapadék. Tavaszi hőmérsékletű időre van kilátás.

Kedden és szerdán a napsütés mellett gyakori lesz a felhőzet-növekedés, és szórványosan zápor, zivatar is kialakulhat. A hőmérsékletben lényeges változás nem lesz.

Csütörtökön komoly változás várható: sokfelé várható jelentős mennyiségű eső, melyet a bezúduló hideg levegő hatására egyre többfelé hó válthat fel. Többfelé viharossá fokozódik az északi szél.

Pénteken, március 15-én, nemzeti ünnepünkön az erős, többfelé viharos (sőt néhol erősen viharos) szél hatására lassan felszakadozik a felhőzet, de még így is több helyen alakulhat ki havazás, hózápor. Drasztikusan visszaeshet a hőmérséklet, délután is mindössze 0 fok körüli értékeket mérhetünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik