Belföld

Bekapcsoltad az övet? Átfogó ellenőrzést tart a rendőrség

Az akció-sorozat célja elsődlegesen a biztonsági öv, és a gyermekbiztonsági rendszer használatának ellenőrzésére irányul.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság elkötelezett a halálos és súlyos balesetek számának csökkentése ügyében. Figyelembe véve azt, hogy Európa útjain életek ezreit lehetne megmenteni a biztonsági öv használatával, a Rendőrség célja, hogy a lakosságot a passzív biztonsági eszközök további használatára ösztönözze, így is védve a közlekedésben részt vevőket, és javítva a közlekedésbiztonság terén elért eddigi eredményeit.

Az Európai Közlekedési Rendőrségek Hálózata (TISPOL) éves ellenőrzési terve alapján a „European Operation Seatbelt” közlekedésbiztonsági kampány európai szintű végrehajtására 2013. március 11-17-én kerül sor, melyben Magyarország a március 11-13-i napokon vesz részt. Az akció-sorozat célja elsődlegesen a biztonsági öv, és a gyermekbiztonsági rendszer használatának ellenőrzésére irányul.

Az ellenőrzések megyénkben jelen esetben célzottan a lakott területekre, valamint a települések ki- és bevezető útszakaszaira fognak irányulni, melynek végrehajtásban valamennyi rendőrkapitányság, továbbá a Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztálya is részt vesz.

A személyi sérülést okozó balesetek során, a passzív biztonsági eszközök szerepe kiemelten jelentkezik. Jelentős számú kutatás és szakértői vizsgálat bizonyítja, hogy a bekövetkezett balesetek esetén, a sérülések mértéke jelentősen csökkenthető lett volna a biztonsági öv használatával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik