Belföld

Szombati műszak is lesz a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában

mercedes-gyár(i) (ingyenes, mercedes gyár, kecskemét, )
mercedes-gyár(i) (ingyenes, mercedes gyár, kecskemét, )

A Mercedes-Benz kecskeméti gyárában a B osztályra és az új CLA-ra beérkezett nagyszámú megrendelés kielégítése miatt áprilisától a termelést a szombati műszakokra is kiterjesztik.

A kecskeméti gyárban már 2012-ben bevezették a munkaidőkeretet, majd az elszámolási időszakot. A munkaidő-rugalmasságra azért van szükségük a termelésben, hogy azonnal reagálni tudjanak a globális autópiacon előforduló keresletingadozásokra, ugyanakkor ez a modell dolgozóiknak hosszú távú, anyagilag is kiszámíthatóan stabil jövőt biztosít munkahelyükön.

Az elszámolási időszak központi eleme egy munkaidőszámla, amelyen a dolgozók plusz és mínusz órái gyűlnek. Amikor több autót kell gyártani, a többletmunkaórák felhalmozódnak a számlán, amikor kevesebbet, a számlán felgyűlt többletmunkaórákból levonható a kiesett munkaóra. Ennek legfontosabb előnye a dolgozók számára, hogy azokban a hónapokban is megkapják az alapfizetésüket, amelyekben kevesebbet dolgoztak.

A Mercedes-Benz kecskeméti gyára 2012 márciusában, alig négy évvel a telephely kiválasztását követően nyitott meg, és azóta a legmodernebb környezetbarát technológiával gyártja – a rastatti gyárral együtt – a Mercedes-Benz B osztály személyautókat. A kapacitásnövekedésnek és a CLA-gyártásnak – amely 2013 januárjától a gyár második és a világon csak Magyarországon gyártott modelljeként gördült le a gyártósorról – köszönhetően a dolgozói létszám 2500 főről több mint 3000-re bővült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik