Belföld

Évet értékel az MSZP

Évértékelő nagygyűlést tart ma a szocialista párt. Beszédet mond Mesterházy Attila, az MSZP elnöke, Victor Ponta román miniszterelnök és Szergej Sztanisev korábbi bolgár kormányfő.

A rendezvénynek otthont adó Papp László Budapest Sportarénába több mint tízezer szocialista párttagot, szimpatizánst várnak.

A nagygyűlés a lezárása az MSZP január közepén kezdett, Magyarország ma elnevezésű kampányának, amelynek során a szocialisták Orbán Viktor miniszterelnököt, Matolcsy György jegybankelnököt, akkori gazdasági minisztert és Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárt ábrázoló óriásplakátokat helyeztek ki, hogy szembesítsék őket korábbi ígéreteikkel, illetve kormányzati teljesítményükkel.

A kampány része volt az a múlt vasárnap levetített – azóta a videomegosztó oldalakon látható, a felhasznált anyagok miatt több médium tiltakozását is kiváltó – húszperces kisfilm is, amely az MSZP véleményét tükrözően mutatja be az ország állapotát.

Mesterházy Attila a szocialisták közlése szerint évértékelő beszédében azokat a tapasztalatokat is összegzi, amelyeket a csaknem két hónapja tartó országjárás során szereztek.

Felszólal a mai MSZP-nagygyűlésen Victor Ponta román miniszterelnök is, akit Mesterházy Attila még a székelyzászló-ügy előtt hívott meg. Ezt a jószomszédi viszony építése érdekében tette – nyilatkozta a napokban a szocialista pártelnök, hangsúlyozva, hogy az Orbán-kormány teljesítményét nem a román Szociáldemokrata Párt elnöke, hanem ő értékeli majd. Ponta tavaly májusi beiktatása óta először látogat Budapestre. Látogatása ellen a Jobbik tüntetést szervez a Papp László Budapest Sportaréna köré.

Szintén beszédet mond Szergej Sztanisev korábbi bolgár kormányfő, a PES elnöke, aki tavaly novemberben az MSZP pártalapítványának rendezvényén járt Budapesten, valamint több MSZP-s politikus is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik