Belföld

Megrugdosták a tüntetőket a Fidesz-székháznál

Zsidóztak és a tüntetők nemi identitására tettek megjegyzéseket a Békemenet tagjai, akik a Fidesz Lendvay utcai székházánál demonstráló civilekkel szemben tüntettek - írja az atv.hu.

Egy tüntető az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elmondta: az akcióval az a céljuk, hogy nyomást gyakoroljanak a kormányra, azt akarják, hogy vonják vissza az alaptörvény 4. módosítását. Turai Eszter kijelentette: addig maradnak, amíg ez meg nem történik. Hozzátette: ez egy állampolgári akció, nem áll mögöttük egy politikai párt sem, azért mentek a Fidesz-székházhoz, hogy tiltakozzanak az ellen a jogtiprás ellen, amelynek a csúcspontja a negyedik alaptörvény-módosítás. Turai Eszter azt mondja: a módosítókkal olyan dolgok kerülnek bele az alaptörvénybe, ami alkotmányjogilag is nonszensz. A demonstráló szerint a székháznál megjelent több ember, akik magukat „ismerősként” aposztrofálták, erőszakkal léptek fel a tüntetőkkel szemben.

A másik tüntető, Rózsa Milán hozzátette: ezek a személyek a „Fidesz barátai”, nem biztonsági őrök, de ilyen funkciót látnak el. Többször előfordult dulakodás, a biztonságiak megrugdostak tüntetőket a székháznál – magyarázta. Rózsa Milán elmondta: nem tudnak velük mit kezdeni, de a testi épségüket nem akarják kockáztatni. A tüntető szerint a Békemenetes ellentüntetők érdemi vitát nem akartak velük folytatni az alaptörvényről, folyamatosan azt hangsúlyozták, hogy jogsértéssel akarnak elérni valamit a székházfoglalók. Rózsa Milán pofátlannak tartja, hogy Selmeczi Gabriella és Kocsis Máté nápolyival akarta orvosolni az alaptörvény módosítása miatti felháborodást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik