Belföld

Botka szerint a labda most nem a szocialistáknál pattog

Botka László, szegedi polgármester a Népszavának adott interjújában kifejti: Aki kormányváltást akar, mindenképpen szövetkeznie kell a szocialistákkal.

Botka László meggyőződése, hogy aki azt állítja magáról, kormányváltást akar de elutasítja az MSZP-vel való együttműködést, az el fogja veszíteni a választói támogatását. A szocialista választmányi elnök, Szeged polgármestere a Népszavának azt mondta: létezik olyan helyzet, hogy az MSZP önállóan indul a választásokon.

A mi politikai stratégiánk két éve egyértelmű: szövetséget kínáltunk és kínálunk minden demokratikus politikai mozgalomnak, többen azonban visszautasították ezt az ajánlatot. Választási szövetséget pedig választások előtt szoktak kötni, amikor már látszik, hány lehetséges partner van a pályán és kinek mekkora a támogatottsága. Valós támogatottsággal bíró politikai szervezetekkel közösen ugyanis sokkal könnyebb a kormányváltáshoz szükséges 2-2,5 millió szavazatot megszerezni. Erről azonban még korai beszélni” – tette hozzá az MSZP választmányi elnöke.

Jelenleg több mint húsz szervezettel egyeztetjük a programjainkat. Erre azért is szükség van, mert felelős politikai erőként a választások előtt szeretnénk megmondani az embereknek, mit várhatnak az új szocialista kormánytól. Milyen lesz az igazságos, többkulcsos adórendszer, a szocialista családtámogatási rendszer, hogyan gondoljuk a tandíjmentes oktatást és hogyan szeretnénk több támogatást nyújtani a leszakadó rétegeknek. A pártok és mozgalmak mellett civil és szakmai szervezetekkel, szakszervezetekkel konzultálunk; e szervezetek elismerően nyilatkoznak az MSZP gazdasági, oktatási, foglalkoztatási vagy szociálpolitikájáról. Mi szövetségben gondolkozunk, de a labda most nem nálunk pattog” – állapította meg a szegedi polgármester.

A korán elindult kamányról a következőket mondta a szocialista politikus: “Pozitív világképet kell felmutatni, a sárdobálásba azonban nem szabad belemennünk. Nekünk amúgy sincs szükségünk arra, hogy hazugsággal vádoljuk a Fidesz vezetőit. Elég bemutatni, hogy mit tettek ezzel az országgal és mellé tenni, hogy mit akarnak a szocialisták. Az elmúlt hónapokban jártam az országot és azt tapasztaltam, hogy egyre többen jönnek MSZP-s fórumokra, érdeklődnek a politikánk iránt.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik