Belföld

864 ezer jelöletlen tojást találtak

tojás (tojás, )
tojás (tojás, )

Több százezer bizonytalan származású, jelöletlen tojást találtak a pénzügyőrök egy gazdasági társaság dél-alföldi telephelyén.

A pénzügyőrök közérdekű bejelentés alapján tartottak ellenőrzést. Egy raktárhelyiségben nyolcvan raklapon összesen 864 ezer darab, többségében jelöletlen vagy hiányos jelölésű tojást találtak. A cég képviselői csak 28 raklapnyi tojásról tudtak szállítólevelet bemutatni, ez az áru Szlovákiából, Lengyelországból érkezett. A fennmaradó mennyiség származását nem tudták igazolni.

A pénzügyőrök értesítették az Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság munkatársait, akik az igazolatlan eredetű élelmiszert lefoglalták, zárolták – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Déll-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense. A szabálytalanságok miatt az Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság munkatársai eljárást indítottak, a 35 millió forint piaci értékű szállítmány ügyében a NAV is további vizsgálatokat folytat – közölte Némedi Varga Éva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik