Belföld

Együttműködési megállapodást írt alá a Szeged24 a Csongrád megyei bíróságokkal

Együttműködési megállapodást írtak alá szerdán a Szegedi Ítélőtábla dísztermében a táblabíróság, a Szegedi Törvényszék és a két bírósággal legszorosabb kapcsolatot tartó médiumok képviselői. Az ünnepélyes aláíráson részt vett dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke is.

Dr. Harangozó Attila, a Szegedi Ítélőtábla elnöke köszöntötte a megjelenteket. Beszélt arról, hogy a Csongrád megyében működő bíróságok korábban is jó kapcsolatot ápoltak a sajtóval. A sikeres együttműködés ezzel a megállapodással hivatalos formát is ölt.

Az Országos Bírósági Hivatal elnöke szólt arról, hogy kívánatos lenne egy olyan törvény megalkotása, amely biztos pontként szolgálhatna a sajtó és a bíróságok kapcsolatában. Azonban egy ilyen törvény nem készül el egyik napról a másikra, és emellett a törvény sem tud minden problémát megoldani, ami a napi munkakapcsolat során felmerülhet. Ezért tartja jó és követendő példának a Csongrád megyei kezdeményezést és reméli, hogy ebben az esetben ez az „egy fecske csinál nyarat”, vagyis a kezdeményezés országosan is követőkre talál. Már csak azért is, mert a sajtó és a bíróságok közötti kommunikációban a felmerülő gondok helyben könnyebben és gyorsabban orvosolhatók.

Dr. Tárkány-Szűcs Babett, a Szegedi Törvényszék megbízott elnöke is elismeréssel szólt az eddig is sikeres együttműködésről. Reményét fejezte ki, hogy a partneri egyenjogúságot biztosító megállapodás garanciát jelent arra, hogy a jövőben is hiteles, szakszerű és időszerű tudósítások jelennek meg a Csongrád megyében működő bíróságok munkájáról, amelyhez a bíróságok minden támogatást megadnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik