Belföld

Szeles, napos, enyhe időnk lesz

Kezdetben derült idő lesz, majd éjszaka fokozatosan megnövekszik a fátyolfelhőzet.

A Földközi-tenger középső medencéjétől a Kárpát-medencén át egészen Északkelet-Európáig magasnyomású zóna húzódik, amelynek területén szinte felhőtlen az ég. Az anticiklon északkeleti részén van a kontinensen a leghidegebb; ott napközben sem emelkedik -5, helyenként -10 fok fölé a hőmérséklet. Ugyanakkor a kontinens nyugati felén, illetve a Fekete-tengertől északkeletre eső területeken ciklonális hatások érvényesülnek; többnyire erősen felhős az ég, több helyen esik az eső.

Európa nyugati, délnyugati részén a sok felhő ellenére enyhe az idő; többnyire 12 és 17 fok közé melegszik fel délutánra a levegő.
Szerda estig már a Kárpát-medencét is eléri az enyhe levegő, erősödik a nappali felmelegedés, de a nagyobb nedvességtartalomnak köszönhetően térségünkben is lényegesen több lesz a felhő.

Kezdetben derült idő lesz, majd éjszaka fokozatosan megnövekszik a fátyolfelhőzet. Szerdán meg is vastagszik a felhőzet, többnyire erősen felhős égre számíthatunk, legfeljebb rövid napos időszakok lehetnek, estig viszont csapadék nem valószínű. Megélénkül, a Kisalföldön és a Dél-Alföldön megerősödik a délkeleti, déli szél, a Fertő-tó térségében viharos széllökések is lesznek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -3 és +3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 10 és 16 fok között valószínű.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik