Belföld

Puskás özvegye is berágott a az MSZP-re

Puskás Ferenc (puskás ferenc)
Puskás Ferenc (puskás ferenc)

Puskás Ferencné, az egykori világhírű magyar labdarúgó özvegye is tiltakozik az MSZP kampányfilmje miatt.

Puskás Ferencné hétfőn közleményében azt írta: tiltakozik Puskás Ferenc nevének kampánycélú felhasználása ellen, s egyúttal azt kérte, aki teheti, ítélje el és közösítse ki azokat, akik ilyen gátlástalan politikai eszközökkel élnek.

Kifejtette: megdöbbenve értesült arról, hogy az MSZP kampányfilmjében férje nevét és arcképét is felhasználták „mindenfajta hivatalos felhatalmazás, s egyáltalán, erkölcsi alap nélkül”. Kitért arra, hogy a propagandaanyagot „azok politikai örökösei” készíttették, akik miatt férje „huszonöt éven át nem térhetett haza, Magyarországra”.

A 2006-ban elhunyt labdarúgó özvegye hangsúlyozta, hogy Puskás Ferenc igyekezett magát a lehető legtávolabb tartani a napi politikától. Puskás Ferencné ezért kötelességének érzi „tiltakozni minden hasonló kísérlet ellen, különösen az MSZP mostani váratlan és felháborító akciója ellen” – olvasható közleményében.

A húszperces kisfilmet vasárnap mutatta be Mesterházy Attila, az MSZP elnöke, és azt mondta: a film „Magyarország ma” elnevezésű kampányuk része. A kampányfilmben egyebek mellett az hangzik el, hogy Orbán Viktor kormányzása tönkretette az országot, a kormánypropaganda pedig elszakadt a valóságtól.

Az RTL Klub vasárnap közleményében tudatta az MTI-vel, hogy szerzői jogsértés miatt levélben fordult az MSZP-hez, mert a párt Magyarország ma címmel bemutatott filmjében engedély nélkül használt fel részleteket a kereskedelmi csatorna híradójából.

Török Zsolt, az MSZP szóvivője hétfőn az M1 Ma reggel című műsorában azt mondta: szabályszerűen jártak el, amikor a párt kisfilmjében felhasználták a kereskedelmi csatorna híradójának részleteit. Álláspontjuk szerint a közösségi videomegosztó portálon bárki szabadon felhasználhatja a felvételeket, ha megjelöli a forrását, és ennek ők eleget tettek, mert – mint fogalmazott – egyértelműen és jól látszik, hogy a filmhez használt képanyagok mely televíziótól származnak.

Hétfőn a Terrorelhárítási Központ  is kifogásolta, hogy engedély nélkül használtak fel részleteket a saját felvételeikből. Azokat a www.police.hu weboldaláról „nyúlták le”. A szervezet leszögezi: „Az elfogásokról szóló kisfilmek minden esetben a Terrorelhárítási Központ tevékenységéről szóló beszámolók, melyek az emberek hiteles tájékoztatása érdekében készülnek, és nem politikai célokat szolgálnak.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik