Belföld

Fidesz: Magyarország a turizmus terén is jobban teljesít

Bánki Erik ()
Bánki Erik ()

A Fidesz szerint az idegenforgalmi adatok azt mutatják, hogy Magyarország a turizmus területén is jobban teljesít, mint korábban.

Bár a válság nyomai még nem múltak el Európában, ennek ellenére Magyarország fejlődése a turizmusban tavaly is folytatódott, hiszen 8,5 százalékkal növekedett a külföldi vendégéjszakák száma 2011-hez képest – mondta Bánki Erik fideszes európai parlamenti (EP) képviselő – a magyar Országgyűlés turizmusbizottságának korábbi elnöke – Budapesten, az Utazás kiállításon, a Magyar Turizmus Zrt. pavilonjában tartott vasárnapi sajtótájékoztatóján. Jelezte, hogy a szállodák töltöttségi mutatója is jóval meghaladta az európai arányt.

A politikus mindezt úgy értékelte, beértek az elmúlt két és fél évben tett kormányzati erőfeszítések a turizmus területén is. A kabinet lépései között említette a Magyar Turizmus Zrt. teljes átszervezését, a Széchenyi-terv újraindítását és a SZÉP-kártya bevezetését, amelynek – mint hangsúlyozta – nagy szerepe van abban, hogy a belföldi idegenforgalmat is sikerült fejlődési pályára állítani.

Bánki Erik szavait azzal összegezte, hogy Magyarország az elmúlt két évben a turizmusban meg tudta duplázni Európa teljesítményét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik