Belföld

Színesfém-ügy: győri ügyvédet gyanúsítanak vesztegetéssel

Győri az a két ügyvéd, akit vesztegetés gyanúja miatt vettek őrizetbe, és egyiküket előzetes letartóztatásba helyezte a Fővárosi Törvényszék.

Az ügyvédeket azért fogták el a Terrorelhárítási Központ munkatársai, mert a gyanú szerint pénzért vettek információt egy hatósági tiszttől.

Az ügyészség hét embert állított elő, és hatot őrizetbe is vett bűnszervezetben elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt. Az eljárás alá vontak között két ügyvéd és egy hivatásos vámtiszt is van.

Az egyik ügyvéd közeli hozzátartozója érintett a győri színesfémügyben folyó eljárásban, egyike annak a négy gyanúsítottnak, akit a bíróság nemrég elengedett az előzetes letartóztatásból. Ő a gyanú szerint strómancég vezetője volt, aki egyébként – a többiekkel együtt – tagadja a színesfémüggyel kapcsolatos áfacsalást.

A férfi mindkét védőt meghatalmazta, a nyomozásról kértek információt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársától, akit bűnszervezetben elkövetett vesztegetéssel gyanúsít a Budapesti Nyomozó Ügyészség.

Az egyik győri ügyvédet pénteken helyezte előzetes letartóztatásba a Fővárosi Törvényszék, másikuk szabadlábon védekezhet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik