Belföld

Szilit nem érdekli, mit gondoltak az LMP-sek

Szili Katalin (Szili Katalin, Interjú)
Szili Katalin (Szili Katalin, Interjú)

Bizottsági elnök lett a volt házelnök. Az LMP ágyazott meg a kövéri döntésnek.

„Ne vicceljünk! Én tehetek arról, hogy a mostani meg a volt LMP-s garnitúra tagjai nem tudtak megegyezni egymással a frakciójuk megszűnése után felszabaduló bizottsági helyekről, tisztségekről? Ha kellően rugalmasak, semmi nem veszélyeztette volna Jávor Benedek elnöki posztját, s ma nincs ügy. Egyébként szerintem így sincs. Ezt a politikai aknát nem én telepítettem, hanem ők saját maguknak. Nagy haragjukban engem okolnak? Jobbat nem találtak erre a szerepre?”

Ezt nyilatkozta a független Szili Katalin az FN24-nek annak kapcsán, hogy az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottsága élén ő váltotta az ex-LMP-s, immár szintén független Jávor Benedeket.

Mint ismert, a schifferista LMP és a jávorista Párbeszéd Magyarországért (PM) politikusai – frakciójuk megszűnésével – több bizottságból is kiszorultak, egyebek mellett bukták a Jávor Benedek által betöltött, szívüknek oly kedves fenntarthatósági elnöki posztot is.

A PM-es Karácsony Gergely szerint „a Fidesz most fizette ki Szili Katalint az állítólagos nemzeti, állítólagos konzultációban vállalt szerepéért”.

A dühödt zöld nyilatkozatokra felel most az FN24-en Szili Katalin. Bosszúsan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik